Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون ۳۹هزار و ۷۹۲ نفر از مردم زلزله زده کرمانشاه توسط تیم سلامت روان غربالگری شده اند، گفت: ۵۸۷۵ نفر دچار علائم استرس وعوارض گزارش شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر علی اسدی درخصوص جدیدترین وضعیت ارائه خدمات سلامت روان در مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: به طورکلی از ابتدای حادثه، ۴۰ نفر روانشناس در قالب ۲۰ تیم در مناطق زلزله زده مستقر شده اند و افراد زلزله زده را غربالگری و شناسایی می کنند و برای آنها طبق پروتکل کشوری خدمات سلامت روان را ارائه می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون ۶ کارگاه آموزشی برای ۲۳۶ نفر روانشناس و روانپزشک برگزار کرده ایم، تا افرادی که مایل هستند، بتوانند در فیلد خدمت کنند، و در این راستا نیز ۲ کارگاه در استان کرمانشاه و ۴ کارگاه نیز در شهر تهران برگزار شده است.

اسدی ادامه داد: از زمانی که مصدومان زلزله در بیمارستان ها بستری شدند، حدود ۸۰ روانشناس خدمات سلامت روان به آنها ارائه دادند و ۴۰۰ مصدومی که به بیمارستان های تهران، همدان و البرز منتقل شدند، تحت این مشاوره ها قرار گرفتند.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر تا تاریخ ۱۰ دی ماه، حدود ۳۹۷۹۲ نفر از مردم زلزله زده کرمانشاه توسط تیم سلامت روان غربالگری شدند که از این تعداد، ۳۲۱۴۷ نفر در مناطق شهری و ۷۶۴۵ نفر در مناطق زلزله زده زندگی می کنند.

وی ادامه داد: از مجموع ۳۹۷۹۲ نفری که غربالگری شدند، تعداد ۵۸۷۵ نفر دچار علائم استرس و عوارض روانی پس از حادثه هستند که باید خدمات روانشناسی دریافت کنند که از این تعداد ۴۳۸۲ نفر در مناطق شهری و ۱۴۹۳ نفر در مناطق روستایی هستند.

وی تصریح کرد: برای ۵۸۷۵ نفری که دچار علائم استرس شدید هستند، باید خدمات روانشناسی ارائه می دادیم، که ۵۷۴۱ نفر این خدمات را دریافت کرده اند.

اسدی گفت: در مجموع نیز ۱۲۸ نفر شناسایی شدند که نیازمند خدمات فوری روانپزشکی بودند، البته این افراد قبل از حادثه نیز دچار علائم و اختلالات روانپزشکی بودند و بعداز حادثه، آسیب جدی تری دیدند که به روانپزشکان مستقر در منطقه ارجاع داده شدند و تحت درمان های دارویی روانپزشکی قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع افرادی که تحت غربالگری قرار گرفتند، تعداد ۳۶۸۵ نفر هم نیازمند خدمات مددکاری هستند که شناسایی شده و به سازمان هایی نظیر بهزیستی و کمیته امداد و غیره معرفی می شوند.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و سلامت روان وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که علائم شدید اختلالات روانپزشکی دارند، درحال حاضر تحت مراقبت های سلامت روان قرار دارند و وضعیت آنها توسط کارشناسان سلامت روان به صورت تلفنی و حضوری پیگیری می شود، بنابراین تمام افرادی که علائم شدید دارند، بعداز اینکه در شرایط مناسب روانی قرار بگیرند، ترخیص شده و از طریق تیم سلامت روان مراقبت ها پیگیری می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۶۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1229867 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • اعزام کاروان سلامت به مناطق کم برخوردار شهرستان قروه